XTERRA Achensee mogelijk omgezet naar duathlon

ACHENSEE (AUT) – Waarschijnlijk wordt XTERRA Austria, komende zondag in het Oostenrijkse Achensee, omgezet naar een duathlon. Oorzaak is de lage temperatuur van het water, dat net 10 graden is. Daarmee zou Oostenrijk – na Kijkduin 2002 – de tweede XTERRA-wedstrijd ooit worden die door extreme omstandigheden omgezet moet worden naar een duathlon.

Nederlandse kanshebber Royce Kortekaas – winnaar van de XTERRA European Tour 2003 – is bepaald niet ongelukkig als de wedstrijd start met vijf km hardlopen in plaats van anderhalf km zwemmen in bijna-smeltwater van de Achensee. “Zwemmen is mijn mindere onderdeel, lopen gaat me veel beter af”, vertelt Kortekaas vanuit Achensee. Woensdag vertrok de winnaar van het Europees XTERRA circuit van 2003 naar de Oostenrijkse bergen. “Ik heb het fietsparcours, gelegen in het Karwendelgebergte goed kunnen verkennen. We rijden twee maal een rondje van de 18 km, waarvan we 9 km moeten klimmen en de rest afdalen. Het is veel klimmen, maar dat gaat me goed af”, zegt de fysiotherapeut uit Nieuw Vennep. Ook bij het lopen gaat het parcours op en af. Nederlandse concurrenten zijn er niet, wel de Fransman Nicolas Lebrun, straks in Kijkduin ook één van zijn grootste tegenstrevers.

Bij de dames staat Ingrid van Lubek aan de start in Oostenrijk. De nummer twee van XTERRA Netherlands van vorig jaar meldt erg vermoeid te zijn.

Bronnen / Links:
Frans Hoevers
XTERRA Austria, Achensee