Henk Cals treedt terug uit organisatie Stein

STEIN – Terwijl triathlonmiddend Nederland nog nageniet, herstelt of misschien nog nabibbert van het afgelopen NK lange afstand in Stein, deed Race Director Henk Cals de mededeling dat hij na de afronding van het evenement van dit jaar stopt binnen de organisatie vanwege gezondheidsredenen.

Cals meldt hierover: “Afgelopen weekend was het laatste evenement in Stein waarvoor ik verantwoordelijk zal zijn. Ik heb ongeveer drie maanden geleden definitief besloten te stoppen met alle triathlon aktiviteiten. Mijn hart zegt dat ik verder moet doen met wat ik graag doe. Mijn verstand (voor zover ik dat heb) zegt dat ik MOET stoppen. Dat valt me heel erg zwaar, maar het is niet anders.”

Cals heeft zich tien jaar lang met hart en ziel gestort in de organisatie van Stein. “Ik heb dat altijd erg graag gedaan en het evenement ook altijd gezien als mijn ‘kindje’. Daar komt nu een einde aan. Ik wil iedereen hartelijk bedanken, waarmee ik de afgelopen tien jaar heb sanmengewerkt. Ik weet dat ik geen gemakkelijk mens ben, maar alles was altijd in funktie van het slagen van ons evenement. Mocht ik mensen hebben gekwetst, mijn excuses daarvoor. Ik heb een hele fijne tijd gehad en veel vrienden gemaakt. Mijn ‘overall gevoel’is een heel fijn en positief gevoel. Dat wil ik vasthouden. Vooral het EK in 2000 zal ik me altijd blijven herinneren als het hoogtepunt in Stein!”

Het tijdstip van dit bericht zal veel mensen mogelijk verbazen. “Het is een bewuste keus en ik hoop dat iederen die kan respecteren. Het enige dat ik kan aanbieden is, dat als er naar gevraagd word, ik altijd bereid zal zijn om als adviseur op de achtergrond te dienen”, aldus Cals.

Bronnen / Links:
Henk Cals
River To Success Dutch Mountains Triathlon, Stein