Marcel Swart stopt als technisch coördinator NTB

NIEUWEGEIN – Technisch coördinator Marcel Swart heeft deze week in overleg met Topsportmanager Marcel Looze besloten zijn werkzaamheden voor de duathlonselectie en lange afstandselectie op korte termijn neer te leggen. Als belangrijkste reden voor dit besluit noemt Swart zijn afnemende motivatie. “Aan het begin van het seizoen, na het aanstellen van de nieuwe topsportmanager, stond ik positief tegenover het vormgeven van nieuw beleid op het gebied van topsport en keek ik uit naar de grote toernooien. Door verschuivingen in de taakomschrijving van de technisch coördinatoren, maar ook doordat ik het enorm naar mijn zin heb in mijn nieuwe werkkring in het onderwijs, ontdekte ik bij mijzelf een afnemende interesse in de sport.”

Swart is van mening dat, nu de nieuwe technische staf druk bezig is met het vormgeven van het nieuwe beleid, het beter is dat zijn functie wordt ingevuld door iemand die wel gemotiveerd is om de topsport voor de NTB nieuw elan te geven. De 36-jarige Swart was sinds 2001 in dienst bij de Nederlandse Triathlon Bond. Tot het moment dat er een goede opvolger is gevonden zal hij de lopende werkzaamheden blijven verrichten.

Bronnen / Links:
Christie Brouwer
Nederlandse Triathlon Bond