Tri-Team Wassenaar organiseert zee-zwemloop

WASSENAAR – Op zaterdag 21 augustus organiseert het WZK-triathlonteam Wassenaar in samenwerking met de Wassenaarse Reddingsbrigade de tiende editie van de Wassenaarse Zwemloop. Dit inmiddels in de regio bekende evenement zal dit jaar op een nieuwe locatie plaatsvinden, namelijk op de Wassenaarse Slag. Daarmee verruilt de organisatie het “Sterrenbad” voor open water, namelijk de Noordzee.

De Wassenaarse zwemloop was in de tijd dat de Triathlon van Wassenaar nog bestond een uitstekende laatste voorbereidingsevenement daarop. De belangstelling voor het evenement groeide met het jaar, mede vanwege het feit dat dankzij stevige sponsoring deelname vaak gratis was.

Ondertussen werd al jaren gesproken over sloop of renovatie van het Sterrenbad vanwege achterstallig onderhoud en aangescherpte wetgeving op gebied van veiligheid. Met name het buitenbad voldeed niet meer aan de huidige norm. Begin 2004 is door de gemeenteraad besloten tot de bouw van een nieuw zwembad, welke zijn deuren zal openen in 2006. Tot die tijd zal het bestaande bad nog open blijven, echter met uitzondering van het buitenbad. Omdat ook het nieuwe bad geen buitenbad meer zou krijgen, hield dat in dat de Wassenaarse Zwemloop mogelijk tot een eind zou komen.

Omdat er – behoudens de privé-zwembaden – er geen andere zwembaden in Wassenaar zijn, viel het oog op de optie van een buitenwater-zwemloop. Daarnaast wilde de organisatie in verband met het tienjarig jubileum aan deze editie een feestelijk tintje geven. Dus een horecagelegenheid in de buurt was gewenst. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de “Wassenaarse Slag” als meest geschikte locatie. Met andere woorden, een zwemloop op het strand en in de zee voor Wassenaar. Water genoeg, loopparcours bij de hand en horecagelegenheden in overvloed. Met een mogelijk flink aantal deelnemers, een zware wedstrijd, een heerlijke barbecue op het strand achteraf en een zalig avondzomer zonnetje lijkt dit een garantie voor succes.

Het maximaal aantal deelnemers is dit jaar verdubbeld en gesteld op 100 voor de hele afstand (1 km zwemmen, 10 km lopen) en 100 voor de halve (500 meter zwemmen, 5 km lopen). Gezwommen wordt er in de zee langs de kustlijn richting Scheveningen. Het loopparcours is zowel op het strand als in de duinen. Met name het duingedeelte zal voor menigeen een stevige aanslag op het uithoudingsvermogen betekenen.

Meer informatie, en een mogelijkheid tot inschrijven, is te vinden op de site van het WZK-Triathlonteam Wassenaar.

Bronnen / Links:
WZK Tri-Team Wassenaar