Stein klaar voor Open NK lange afstand 2004

STEIN – Volgende week zondag vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar in het Limburgse Stein het Open Nederlands Kampioenschap triathlon over de lange afstand plaats. Momenteel telt de startlijst zo rond de 400 atleten. Bovenaan de lijst prijkt de naam van de tweevoudig winnaar van Stein (en Almere): Gerrit Schellens. De matrassenmaker uit Lommel geldt ook dit jaar weer als grote favoriet voor de eindzege. Zo was hij vorige maand nog vierde in de Ironman van Lanzarote. Wel zal hij zal af moeten rekenen met de Australiër Chippy Slater en de Nederlanders Anton Mol, Chris Brands, Dennis Geraedts en Jan van der Marel. Guido Gossselink zal zijn Nederlandse titel niet komen verdedigen in Stein. Hij heeft zijn pijlen gericht op het WK lange afstand in het Zweedse Säter twee weken later.

Om dezelfde reden als bij Gosselink ontbreekt ook bij de dames de titelverdedigster van het NK vorig jaar: Sione Jongstra. Ook haar ambities liggen bij het WK lang. Evenwel kent Stein een imposante startlijst bij de dames: oud-winnaressen Mariska Kramer en Riikka Kelja, Cora Vlot en de lokale favoriet Heleen bij de Vaate. En zij krijgen hopelijk een stevige portie concurrentie van buiten de grenzen, in de persoon van Tracey Ellingham. De Australische won in 1992 de loodzware EmbrunMAN triathlon in de Franse Alpen.

Het Open NK in Stein wordt dit jaar gesponsord door RiverToSuccess, een partnership van IBM Business Consulting Services, Maastricht School of Management en RMO International. “We zijn bijzonder verheugd met deze partner”, aldus Henk Cals. “RiverToSuccess draagt namelijk niet alleen bij aan de continuïteit op korte termijn, maar committeert zich ook op de langere termijn aan onze prachtige sport. Gezamenlijk met de mensen van RiverToSuccess werken we namelijk achter de schermen aan het verder professionaliseren van de organisatie rondom de triathlon en ook aan nieuwe, inventieve evenementen.”

RiverToSuccess is eveneens verheugd over de samenwerking. Directeur Patrick van Schendel: “Buiten het feit dat de sporters natuurlijk zeer bijzondere prestaties leveren, kijk ik met veel bewondering naar de daadkracht van de organisatie. Ruim 600 vrijwilligers die met veel ambitie een prachtig evenement organiseren, hetgeen al resulteerde in een erkenning als Top-Event Limburg (naast onder andere de Amstel Gold Race) eerder dit jaar. Bovendien probeert men in Stein innovatief te werken en nieuwe top-evenementen, zoals Fortunator, op de kaart te zetten. Men heeft al veel voor elkaar gekregen en heel wat losgemaakt, maar tegelijkertijd vind ik dat er meer structuur in moet. Daarom interveniëren wij en ondersteunen we met deze injectie niet alleen nu, maar ook naar de toekomst. We hebben nu eenmaal de reputatie om zaken aan te pakken en structureel op te lossen. Dat doen we als adviseur bij uiteenlopende bedrijven en feitelijk doen we hier hetzelfde.”

Het startschot voor het RiverToSuccess Open Nederlands Kampioenschap Lange Afstand wordt op zondag 20 juni gegeven om 10:30 uur in de haven van Stein.

Bronnen / Links:
Henk Cals, Gerrino Mulder
RiverToSuccess Dutch Mountains Challenge, Stein