Parcoursrecords bij de Trans Holland Triathlon

AMERSFOORT – Afgelopen weekend werd voor de vierde keer succesvol de Trans Holland triathlon georganiseerd. Voor het eerst in vier jaar waren de weergoden de deelnemers gunstig gestemd, maar desondanks werd het een zware wedstrijd omdat er twee parcoursrecords sneuvelden, zowel bij de solo als bij de estafettewedstrijd.

Bij de solo-atleten nam Mik Borsten direct de leiding bij het kanöën, maar op de fiets werd hij achterhaald door Paul Schouten en de pas 22-jarige Jeffrey Schouten. Eenmaal op het stranf van Den Helder naar Den Haag wist Borsten de leiding definitief over te nemen, en hij kon door zijn ruime ervaring met dit soort omstandigheden met ruime voorsprong aan het lopen beginnen. Ondanks enkele moeilijke momenten kon hij zijn voorsprong nog uitbouwen naar een ruime marge van bijna drie uur met Paul Schouten die uitstekend debuteerde op deze afstand. Borsten verbeterde het parcoursrecord van de Belg Paul Beckers met ruim 52 minuten.

Bij de estafette won het Danica-team (Han Wolsing, Guido Vroemen en Paul Vos) voor het derde jaar op rij. Zij verbeterden het parcoursrecord met bijna een uur. Team Geel uit België nam in het begin de leiding maar kon tijdens het fietsen de leiding niet vasthouden.

Bronnen / Links:
Jaap Hengeveld, Mik Borsten
Trans Holland Triathlon