Belgische juniorenselectie aan de start in Aalsmeer

AALSMEER – Deelnemers aan de achtste triathlon van Aalsmeer op zondag 29 augustus kunnen veel strijd verwachten van een sterke delegatie Belgische deelnemers. De voltallige jeugd en juniorenselectie van onze Zuiderburen zal namelijk afreizen naar Aalsmeer om hun prestaties te kunnen vergelijken met die van de Nederlandse junioren. Deelnemers aan de Triathlon van Aalsmeer krijgen overigens dit jaar ook een gewijzigd fietsparcours voor hun kiezen.

In 2003 streden Belgische junioren ook al in Aalsmeer om podiumplaatsen, en met succes. In de damesstrijd wisten de Belgische Jolien Lewlyllie en Carolien Geerts voor de Nederlandskampioene Annika Fangmann te eindigen. Bij de heren was Dries Torfs te sterk voor Bas van der Zwan en wist een andere Belgische junior, Marc Geerts, de derde plek te bemachtigen. Geerts won overigens vorige week nog de junioren sprinttriathlon in Stein.

Dit jaar is de achtste triathlon van Aalsmeer ook onderdeel van het jeugd en juniorencircuit. Naast de toezegging dat de Belgische jeugd- en juniorenselectie aan de start zal staan, hoopt de organisatie dan ook dat de Nederlandse junioren ook massaal naar Aalsmeer komen. Een wedstrijd waarbij de junioren zich dus niet alleen kunnen meten met hun Nederlandse leeftijdgenoten, maar ook met Belgiës beloften voor de toekomst.

Door wegwerkzaamheden heeft de organisatie het fietsparcours moeten wijzigen. Ondanks deze wijziging heeft de organisatie toch veel vertrouwen in het fietsparcours. Doordat de nieuwe fietsronde ongeveer 6,5 km (was 10 km) zullen deelnemers aan de achtste en kwart triathlon respectievelijk drie en zes ronden moeten fietsen. Voor de mini triathlon is een ronde van 2 km ingesteld, zodat deze deelnemers vijf ronden zullen fietsen. Een groot voordeel van de nieuwe fietsronde is dat het echt langs de start en finishlocaties zal verlopen. In combinatie met iets meer fietsronden zal het wedstrijdverloop voor de toeschouwers in Aalsmeer beter te volgen zijn.

De organisatie zal bovendien in staat zijn om een groter deel van het fietsparcours verkeersvrij te krijgen. De organisatie raadt wel aan om tijdig in te schrijven, want mogelijk worden de maximale deelnemersaantallen verlaagd in verband met de kleinere fietsronde.

Bronnen / Links:
Pieter van der Meer
Multi Triathlon Aalsmeer