Jerzy Kasemier en Sione Jongstra winnen Speedman Groningen

GRONINGEN – De Speedman Triathlon van Groningen is gisteren gewonnen door Jerzy Kasemier en Sione Jongstra. Voor Kasemier betekende zijn overall winst tevens de winst om het Nederlands Studentenkampioenschap. Bij de dames was de derde plaats voor Marije Siemensma voldoende om zich studentenkampioen 2004 te mogen noemen.

Er waren enkele snelle studenten afgekomen op de NK-titel die zich dan ook nadrukkelijk mengden in de wedstrijd. Het was student Sjoerd Veltman die als eerste het water verliet na een ietwat korte 1500 m. zwemmen (Veltman klokte 15:03). Op 10 seconden achterstand volgden Veltman’s clubgenoot Wim Korving direct gevolgd door Piet van der Zwaag, leider in het Studenten Circuit. Op 10 seconden achter dit tweetel volgde Kasemier. Kasemier had zijn zinnen gezet op de Nationale studenten titel. Dit goldt ook voor Andries Koers, die echter na het zwemmen tegen ruim een minuut achterstand aankeek. Sterk fietsend maakte hij deze achterstand goed, en samen met Van der Zwaag, Korving en Kasemier kwam hij terug de wisselzone in. Bij het lopen werd voortvarend van start gegaan en het was Kasemier die als eerste het Parc Fermée verliet voor zes ronden lopen om de Kardingerplas. De overige drie heren volgden kort hierachter, hoewel Koers een wat mindere wissel kende. In de eerste ronde stoomde hij echter Korving en van der Zwaag voorbij en liep zo naar de tweede positie. Hoewel hij in de tweede ronde ook nog even licht inliep op Kasemier, liep deze de vier daarop volgende ronden telkens seconden uit en kon uiteindelijk met bijna 2 minuten voorsprong de felicitaties in ontvangst nemen als winnaar van de dag en nieuwe houder van de nationale studenten-titel.

Bij de dames ging na het zwemmen Sione Jongstra alleen aan de leiding, die deze wedstrijd meepakte als training voor het WK lange afstand in Säter volgende week. Op ruime afstand achter haar ontspon zich meer strijd. Marije Siemensma was naar Groningen gekomen met een NSK-titel in het vizier. Na 18:00 minuten verliet Siemensma als derde dame het water. De sterk fietsende Siemensma had echter alleen de blik gericht op NSK-oppenente Rina Zijgers uit Wageningen, die 45 seconden voor haar het water verliet. Op de fiets bleek Zijgers geen partij voor het geweld van Siemensma. Van achteren kwam ook Annemarie Wessels op de fiets hard opzetten en wist Zijgers te passeren. In de afsluitende
10 km wist Wessels ook de afstand tot Siemensma nog fors te verkleinen, maar kon haar net niet meer inlopen.

 UITSLAGEN
 SPEEDMAN TRIATHLON GRONINGEN

MANNEN
————————
1 Jerzy Kasemier 1:55:20
2 Andries Koers 1:56:48
3 Wim Korving 1:57:18
4 Gert Mulder 1:58:10
5 Sjoerd Veltman 1:58:16
6 Menno Iedema 1:58:26 H40
7 Jan Bos 1:58:36
8 Roeland Smits 1:59:12
9 Aron van Ammers 1:59:14
10 Fre Adema 2:01:30

VROUWEN ———————–
1 Sione Jongstra 2:04:10
2 Esther de Vries 2:12:56
3 Marije Siemensma 2:14:50
4 Annemarie Wessels 2:15:16
5 Jolanda de Vries 2:18:50 D40
6 Rina Zijgers 2:19:36
7 Sietske Weide 2:26:02 D40
8 Lenneke vd Heide 2:29:44
9 Tammoa Kasemier 2:51:36 D50


Bronnen / Links:
Speedman Triathlon Groningen