AA-drink Triathlon Team vernieuwt zichzelf

Het AA-Drink triathlonteam heeft onlangs zowel in samenstelling als in presentatie enige wijzigingen ondergaan. De huidige samenstelling is een mix tussen ervaring en jong talent, alsmede tussen atleten voor de lange afstand en de Olympische afstand. Verder is de intentie dat België en Nederland nauwer gaan samenwerken. Dit komt onder andere tot uiting in een gezamenlijke – nieuwe – website.

Voor België is het team naast Gerrit Schellens, Benny Coopmans (duathlon), Kurt Jurgens en Hassan Oser uitgebreid met Bas Diederen en Karel Smet. Laatstgenoemde is de coming-man bij de heren in de Belgische triathlonwereld. Diederen zat voorheen bij het Nederlandse deel van het team, maar omdat de Elstenaar zich met name richt op wedstrijden in België, is hij nu gemakshalve bij het Belgische deel gerekend.

Voor Nederland zijn Sione Jongstra en Eric van der Linden tot het team toegetreden. Tiedo Tinga, Yvonna Tinga, Raymond Lotz en Youri Severin maakten al deel uit van het AA-drink team. Van der Linden is overigens niet geheel nieuw; in het verleden maakte hij ook al deel uit van het team. Jongstra werd onlangs nog tweedee op het EK Powerman Duathlon en daarmee ook Nederlands Kampioene in deze discipline.

Naast naamgevende hoofdsponsor AA-Drink zijn andere partners van het team: Empella fietsen, Shimano, Bell helmets en Orca kleding en swimsuits. Het Nederlandse deel van het team wordt bovendien ondersteund door Run2Day, een keten van in hardlopen gespecialiseerde winkels.

Ook het teammanagement voor Nederland is veranderd. Opvolger van Alfred Guikema, die aangegeven had zijn drukke werk niet langer met het teammanagement te kunnen combineren, is Alex Schuttert van Kona Sportmanagement. Schuttert leidde eerder vier jaar het AA-Drink Mountainbike team. Voor het Belgische deel van het team blijft het teammanagement als vanouds in de vertrouwde handen van Marc Schaers.

Bronnen / Links:
Alex Schuttert
AA Drink Triathlonteam