Nieuwe sponsor voor Triathlonteam 2Wielercentrum Ede

EDE – Na een succesvol 2001, waarin de atleten Jan Bos, Wim Korving en Sjoerd Veltman erin slaagden alledrie de eerste plaats in hun leeftijdscategorie op te eisen in het Nationale Triathlon Circuit, besloten zij de handen ineen te slaan. Dit resulteerde toen in de oprichting van het Triathlonteam 2Wielercentrum Ede. Naast 2Wielercentrum Ede en Henzen Sport Veenendaal hebben ze een nieuwe sponsor weten aan te trekken. TREK steunt het team dit jaar met de TREK 5500. Met de nieuwe TREK fietsen en de Elite-licentie weer op zak is het team gemotiveerder en beter voorbereid dan ooit.

De hoofddoelstellingen van het team voor dit seizoen zijn het behalen van top-vijf klasseringen in wedstrijden die meetellen voor de Nationale Triathlon Ranking, en het handhaven van de Elite-licentie voor 2005 door middel van het behalen van een top-25 klassering in de Ranking. Daarnaast heeft het team zich ook als doel gesteld om de triathlonsport in de regio verdere bekendheid te geven, en de sponsors op een sportieve manier te vertegenwoordigen tijdens de verschillende trainingen en wedstrijden.

Inmiddels hebben Bos en Korving vormbehoud getoond voor de WK Triathlon voor militairen, die begin juni plaats zullen vinden in het Franse Belfort. Veltman zal zich bij het NK in Zundert proberen te kwalificeren voor het WK Triathlon voor Studenten dat begin juli op Mallorca plaatsvindt. Naast de Elite-wedstrijden in Nederland zullen de atleten ook aan een aantal Super Prestige Cup wedstrijden in België deelnemen.

De verrichtingen van het team zijn te volgen op hun website.

Bronnen / Links:
Sjoerd Veltman
Triathlonteam 2Wielercentrum Ede