XTERRA Benelux Tour biedt unieke vorm van atletenverzorging

In de XTERRA Benelux Tour, het nieuwe circuit van offroad triathlons en duathlons, kunnen atleten na afloop van alle wedstrijden hun vermoeide spieren laten verzorgen via elektrostimulatie. Compex, sponsor van de XTERRA Benelux Tour, is namelijk bij alle wedstrijden van de Tour aanwezig om de atleten in een verzorgingstent bij de finish op te vangen en een herstelprogramma via elektrostimulatie aan te bieden. De behandeling duurt zo’n 20 minuten en bevordert het herstel van vermoeide en verkrampte spieren.

De spierstimulatoren van Compex worden ook wel gebruikt als ondersteuning bij de opbouw van spierkracht en weerstand, herstel van blessures, pijnbestrijding en kramppreventie. Bij de wedstrijden wordt alleen de herstelfunctie gebruikt.

Naast de verzorging, stelt Compex als sponsor van de XTERRA Benelux Tour ook twee stimulatoren ter beschikking als prijzen voor het eindklassement. Daarnaast wordt ook één apparaat verloot onder de deelnemers aan de Tour.

De eerstvolgende wedstrijd van de XTERRA Benelux Tour is op Tweede Pinksterdag in Nijverdal, waar voor de eerste maal de offroad Goldrush Triathlon wordt gehouden.

Bronnen / Links:
Frank Hamelink
XTERRA Benelux Tour