Davilex Business Triathlon Team presenteert zich

Een nieuwe sponsor, met als logisch gevolg een nieuwe naam. Maar verder is er weinig veranderd in het regionale triathlonteam dat vorige week vrijdag in Nieuwkoop werd gepresenteerd. Na Vlasman en TREK (beide firma’s blijven aan het team verbonden) heeft de Stichting Bevordering Duursport Nederland in Davilex Business voor de komende twee jaar een nieuwe sponsor voor het triathlonteam gevonden. Davilex Business is een in Houten gevestigd softwarebedrijf dat is gespecialiseerd in administratieve software voor midden- en kleinbedrijf. “We hebben nu meer financiële armslag. Hierdoor kunnen we de atleten ook weer meer bieden, zoals bijvoorbeeld een trainingskamp”, aldus teammanager Jan van der Marel.

De basis wordt nog altijd gevormd door Bodegraver Paul ten Brink (23), Robert van der Werff (27) uit Linschoten, Alphenaar Bas Borreman (22) en Bianca van Dijk. De 34-jarige atlete uit Rhenen pakt de draad weer op na de geboorte van haar zoon Kasper. Nieuw zijn de gezichten van het zeventienjarige talent Dennis Broer uit de Meije en Rotterdammer Sandor Mol (28). De voormalig profwielrenner, die tot op heden vooral actief was als duatleet, debuteert in de triathlon. “Maar hij heeft wel een sportverleden, waardoor ik verwacht dat hij snel mee zal kunnen”, zegt Van der Marel.

De komst van Mol en Broer past helemaal in de visie van de Stichting Bevordering Duursport Nederland (SBDN), waaronder het triathlonteam valt. Van der Marel: “Wij willen atleten die de potentie hebben om naar een hoog niveau te groeien, geen atleten die daar al zijn. Dat betekent dat we de sporters in het begin ook weinig of geen druk op (kunnen) leggen.” Natuurlijk ‘eist’ de stichting wel dat er na enkele jaren progressie zichbaar is. “Gezien hun ontwikkeling wordt dan ook van Paul, Bas, Robert en Bianca verwacht dat ze zich met de (inter)nationale top kunnen meten”, aldus Van der Marel.

Wanneer is het seizoen voor Van der Marel eigenlijk geslaagd? “Ik heb geen lijstje met een aantal overwinningen of ereplaatsen of nationale titels of iets dergelijks. Het belangrijkste is dat ik zie dat de atleten helemaal voor hun sport gaan. Hun passie is voor mij ook de belangrijkste drijfveer om dit te doen. Aan het eind van het seizoen heb je altijd dingen die beter hadden gekund en dingen die erg goed zijn gegaan. Als het goede overheerst en als de atleten het team en de sponsors op een positieve manier hebben uitgedragen dan ben ik tevreden”. Van der Marel, die op tweede paasdag in zijn woonplaats Aarlanderveen de Drie-Molenloop op zijn naam schreef, blijft ook dit seizoen zelf nog actie. Hij schrijft zich in ieder geval in voor de wedstrijden in Ter Aar (16 mei) en Nieuwkoop (23 mei). “Als ik er maar op de fiets naar toe kan.”

Bronnen / Links:
Gert Terlouw
Stichting Bevordering Duursport Nederland / Davilex Business Triathlon Team