Maas en Vansteelant beiden in vorm voor Powerman Holland

ROOSENDAAL – Huub Maas en Benny Vansteelant, de twee matadoren in de World Cup duathlon in Venray op zondag 27 april, hebben afgelopen weekend beiden aangetoond in vorm te raken. De Belg Vansteelant won een sterkbezette sprintduathlon in het Franse Belfort, Maas liep een snelle 10 kilometer in de Kidney Run in Roosendaal.

Met een tijd van 30.34 minuten op een officieel gemeten parcours liet Maas zien dat hij langzaamaan weer scherp begint te worden. De ‘vlo van Etten-Leur’ finishte vlak achter topatleet Toon Heeren. Maas was na zijn wereldtitel duathlon van vorig jaar, na de geboorte van zijn zoontje en een vervelende blessure enkele maanden lang niet zeker of hij in Venray wel kon starten. Na de test van afgelopen weekend is alle twijfel verdwenen.

Maas is waarschijnlijk de enige duatleet in de wereld die het Benny Vansteelant, die de afgelopen jaren als een moderne Eddy Merckx heerste over het duathlonpeloton, heel lastig kan maken. In Venray komen de wereldkampioen van 2002 (Maas) en de wereldkampioen van 2001 (Vansteelant) voor het eerst sinds een jaar weer tegen elkaar uit.

De organisatie van Powerman Venray heeft met kleppers als de Belgen Benny Vansteelant en Jurgen Dereere, de Zwitser Stefan Riesen, de Zweed Clas Bjorling en natuurlijk Huub Maas een absoluut topveld aan de start weten te krijgen. Bij de vrouwen starten onder meer de Hongaarse wereldkampioene van 2001 Erika Csomor en de Britse Vicky Pincombe.

Armand van der Smissen zal er in Venray niet bij zijn; hij richt zich dit voorjaar op de kortere duathlons. De enige Powerman die hij dit voorjaar zal doen is die van Geel, omdat deze georganiseerd wordt door zijn team.

De start van de vrouwen is om 11.45 uur, de MANNEN vertrekken 20 minuten later. De finish van zowel de MANNEN als de vrouwen wordt verwacht rond 14.45 uur.

Bronnen / Links:
Gerrino Mulder
Armand van der Smissen
Powerman Duathlon Venray