Langverwachte confrontatie tussen Maas en Vansteelant in Powerman Holland

VENRAY – De wereldkampioen duathlon van 2002 tegen de wereldkampioen duathlon van 2001. Een meer beladen confrontatie is niet voor te stellen. Op 27 april gaat Huub Maas bij de World Cup duathlon in Venray voor het eerst sinds lange tijd de strijd aan met de Belg Benny Vansteelant. Terwijl de 26-jarige Vansteelant, jarenlang dominant in de mondiale duathlonwereld, zijn alleenheerschappij wil herstellen, is Maas (32) er alles aan gelegen om te tonen dat zijn wereldtitel van vorig jaar geen toevalstreffer was.

Huub Maas was vorig jaar augustus in het Oostenrijkse Weyer in supervorm en deklasseerde het hele veld. Aan zijn wereldtitel zat slechts een klein smetje: de regerend wereldkampioen was er niet bij. Dit was als gevolg van een zware val van Vansteelant in de Pyreneën, die de Belg bijna het hele seizoen uitschakelde. Daarentegen verbrak Maas met zijn winst in Weyer het bestaande parcoursrecord van Vansteelant.

Afgelopen weekend won Vansteelant met de van hem bekende overmacht de opening van het duathlonseizoen, de Powerman in Groot-Brittannie. Maas was er door een blessure niet bij. Over drie weken hoopt Maas voor eigen publiek voldoende fit te zijn om Vansteelant partij te bieden. Powerman Holland trekt traditioneel een absoluut topveld naar Venray. Bijna de complete top-tien van de wereldranglijst staat op 27 april aan de start.

Bronnen / Links:
Gerrino Mulder
Powerman Holland, Venray