West-Brabant Triathlon krijgt een nieuwe naam

OUD-GASTEL – Tijdens een door pers en triatleten goed bezochte bijeenkomst in de Marktzaal van Rabobank Mark en Dintel is vanmiddag de nieuwe naam van de triathlon van Oud Gastel gepresenteerd. De West-Brabant triathlon – die dit jaar zijn negentiende editie gaat beleven – heet vanaf vandaag in alle publicaties en uitingen de Rabobank-triathlon. De organiserende Werkgroep Sport ‘t Veerke – nota bene ooit voortgekomen uit het jeugd- en jongerenwerk Oud Gastel – is met de regionale bankorganisatie een verbintenis van drie jaar aangegaan. Na twee jaar wordt door beide partijen de zaak geevalueerd en er mogelijk een vervolg aan gegeven.

Foto: Bernard de Vugt (voorzitter Werkgroep sport ‘t Veerke) en Arthur van Looij (directeur Rabobank) ondertekenen het sponsorcontract.

Het contract komt in een tijd, waarin veel sponsors de hand op de knip houden en organisaties het moeilijk hebben om de euro’s bijeen te sprokkelen en/of de vrijwilligers te behouden voor de sport. Voorzitter Bernard de Vugt was dan ook aangenaam verrast toen pr/communicatiemanager Cees Pellenaars hem een maand geleden het gulle aanbod deed om namens Rabobank meer te investeren in het evenement onder de voorwaarde dat daarmee ook de naam gekoppeld wordt aan het evenement. Pellenaars is in de sportwereld geen onbekende, zijn vader was de zeer succesvolle ploegleider van Nederlandse tourploegen in de jaren vijftig, zestig en zeventig. Exact vijftig jaar geleden leidde de in 1988 overleden Pellenaars sr. de Nederlandse ploeg naar de zege in het ploegenklassement van de Tour de France. Een unieke prestatie.

Het contract biedt de organisatie de mogelijkheid om de komende jaren het evenement op te stuwen naar – zeg maar – de top vijf van Nederlandse Olympische triathlons. Het spreekt voor zich dat – om concurrentie te voorkomen – in een vroegtijdig stadium contact gezocht wordt met organisatoren in Stein en Holten, die veelal hun data ook rond die van Oud Gastel zoeken. Genoemde drie organisaties hebben al eens vaker de wens uitgesproken om in redelijke mate in ‘vrije weekends’ hun triathlons te houden.

Een eerste streven van de Gastelse organisatie is het binnenhalen van het Nederlands kampioenschap voor jeugd- en juniortriatleten. Onze vrienden en collega’s uit Zundert hebben al laten doorschemeren dat zij volgend jaar best bereid zijn om dit NK los te koppelen van de drukke NK dag met alle leeftijdsgroepen. Ook de NTB is voornemens de NK’s in de toekomst weer uit elkaar te halen. Voor Oud Gastel en meer in het bijzonder tweevoudig Nederlands jeugdkampioen Gerbert van de Biggelaar zou daarmee een droomwens in vervulling gaan. “Nederlands kampioen worden voor eigen publiek in mijn laatste juniorenjaar. Dat lijkt me wel wat.” aldus de 16-jarige duathlon- en triathlonkampioen 2002.

Het contract werd voorts ondertekend door directeur Arthur van Looy van Rabobank Mark en Dintel. En het kan haast geen toeval zijn: deze van origine Vlaamse directeur is een volle neef van de Belgische rasspurter Rik van Looy. Onze partner heeft het sporthart dus wel op de goede plaats zitten. Namens de Werkgroep Sport ‘t Veerke plaatsten Bernard de Vugt, secretaris Wim van den Broek en penningmeester Anton Balemans hun handtekening.

De negentiende Rabobank-triathlon van Oud-Gastel wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 juni.

Bronnen / Links:
Wim van den Broek
Rabobank Triathlon Oud-Gastel