Neo-senior Casper Meijll op weg naar Peking

BREDA – In het Westbrabantse dagblad BN De Stem stond gisteren een intervieuw met Casper Meijll, die dit jaar 20 wordt en daarmee als neosenior en door de NTB geselecteerd is voor het Olympic Talent Team, dat zich gaat voorbereiden op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Zijn selectie voor het Olympic Talent Team heeft Meijll te danken aan zijn prestaties de afgelopen drie jaar in de NTB-juniorenselectie. Momenteel traint hij zo’n twaalf tot vijftien uur per week, onder meer bij Triathlon Vereniging Breda, AV Sprint en met het Look Triteam. De nadruk ligt op het zwemmen en het hardlopen. De Bredase triatleet heeft baat bij zijn verleden als wedstrijdzwemmer, maar ook dat onderdeel vergt nog verbetering.

“Ik heb te vaak gemerkt dat ik bij het zwemmen net te laat aantik om bij de eerste groep fietsers aan te klampen. Het moet dus bij het zwemmen nog wat sneller. En het lopen moet sneller om tijdens het slotonderdeel niet alsnog alles uit handen te geven.”

Bronnen / Links:
Dagblad BN De Stem