Stein kan rekenen op een topveld

STEIN – De organisatie van het open NK triathlon over de lange afstand dit jaar, de Dutch Mountains Challenge Triathlon in Stein, kan zich op dit moment – ruim drie maanden voor aanvang van het evenement – al verheugen in een topveld bij de MANNEN. Inmiddels hebben reeds vier topfavorieten voor de zege in Stein zich verbonden aan deelname. Voorlopig bovenaan de startlijst staat de winnaar van vorig jaar, de sympathieke Belg Gerrit Schellens. Van de Nederlandse nationale selectie hebben Casper van den Burgh, Guido Gosselink en Frank Heldoorn zich al ingeschreven voor de wedstrijd over 3 kilometer zwemmen, 110 kilometer fietsen en 30 kilometer lopen.

Van den Burgh won vorig jaar met overmacht het NK halve triathlon in Nieuwkoop en was tot een tiental kilometers voor de finish in Stein oppermachtig, totdat toploper Schellens over hem heen denderde. Bij zijn debuut in Stein reikte Van den Burgh in 2002 uiteindelijk tot een tweede overall positie en was beste Nederlander. Gosselink zet dit jaar alles op alles om een doorbraak tot de wereldtop te bewerkstelligen. Na jarenlang tegen de top aan te hebben gehikt, besloot de man uit Enschede eind vorig jaar om zijn baan op te zeggen en minimaal een jaar als fulltime profsporter door het leven te gaan. Frank Heldoorn baarde vorig jaar opzien door in een ‘rustjaar’ nog tot een vijfde plaats te reiken in de loodzware triathlon van Embrun. Heldoorn kan het triathlonnen op niveau niet laten en gaat op 29 juni aanstaande weer voor een absolute topklassering in Stein.

Bronnen/Links:
Dutch Mountains Challenge Triathlon, Stein