Grote Nederlandse ploeg in internationale wintertriathlon Freudenstadt

FREUDENSTADT (GER) – Afgelopen zondag stonden meerdere Nederlandse atleten aan de start van de sterk bezette Open Duitse Kampioenschappen Wintertriathlon, waarvoor de COOLMAN Wintertriathlon van Freudenstadt als gastheer optrad. Veel sneeuw was er niet maar de organisatie wist met veel sneeuw schuiven een goed langlaufparcours neer te leggen. Bij de dames behaalde Marianne Vlasveld een tweede plaats achter Sigrid Lang. Bij de heren was Benjamin Sonntag oppermachtig, zoals dat inmiddels van hem bijna gewoon is in de wintertri-scene.

In de eerste wintertriathlon van dit seizoen is het altijd spannend hoe de vorm en vorm van de concurrenten is. De wedstrijd verliep voor Vlasveld gevoelsmatig goed, de materialen waren goed uitgekozen, maar Lang was eenvoudigweg sterker. Op de technisch vrij eenvoudige parcoursen toonde Lang vooral op de vals-platte delen van het MTB-parcours haar kracht.

Ook bij de
MANNEN
waren de Duitsers oppermachtig en ook gebrand op goede klasseringen (immers: kwalificatiewedstrijd voor het WK). Beste buitenlander was de noor Frode Pederson op een vijfde plaats. Wereldkampioen Marc Ruhe uit Liechtenstein vond zijn vorm nog niet na de de vele werkuren in de opzet van zijn eigen fysiotherapiepraktijk en stapte halverwege uit. Machiel Ittmann liep een solide wedstrijd, maar was nog niet optimaal hersteld van het NK langlaufen, waar hij in een week tijd vier zilveren medailles wist te bemachtigen. Rob Barel kon zoals verwacht met het lopen en mountainbiken nog goed in de top-10 meenkomen, maar verloor op de lange latten veel terrein. Ruben van Duren van de Eindhovense studenten-triathlonvereniging ‘Squadra Veloce’ volbracht zijn eerste wintertriathlon nadat hij afgelopen week met een bronzen medaille op het NK langlauf in zijn categorie al had laten zien dat zijn langlaufcapaciteiten zich steeds verder ontwikkelen.

De sfeer en ambiance waren prima in deze wedstrijd. Organisatorisch zat het prima in elkaar en met de geringe reisafstand vanuit Nederland een aan te bevelen wedstrijd.

 UITSLAGEN WINTERTRIATHLON FREUDENSTADT 
MANNEN
--------------------------- 1 Benjamin Sonntag GER 1.34.48
2 Falk Gopfert GER 1.36.20
3 Thomas Schrenk GER 1.37.20 VROUWEN -------------------------- 1 Sigrid Lang GER 1.46.27
2 Marianne Vlasveld 1.48.11
3 Jutta Schubert GER 1.53.44

Bronnen / Links:
Marianne Vlasveld
Coolman Wintertriathlon Freudenstadt