Duatlete Karin Thürig pakt brons bij WK tijdrijden

De Zwitserse duatlete – meervoudig wereldkampioene bij de dames over de Powerman-afstand – Karin Thürig is vandaag derde geworden bij het WK tijdrijden in het Belgische Zolder. Zij eindigde slechts 15.6 seconden achter de winnares, de Russische Zoulfia Zabirova op het parcours van 23 km. Eén van de gedoodverfde favorieten, Leontien Zijlaard-van Moorsel, kwam niet verder dan de tiende plaats op 51 seconden.

Thürig prolongeerde op 18 augustus in Weyer haar Powerman-wereldtitel. Ook won zij onlangs nog met overmacht (net als in 2001) de Powerman wedstrijd in Zofingen. Dat Thürig van meer markten thuis was, werd ook eerder dit seizoen al onderstreept door haar winst in de eerste editie van de Ironman France, in het Vogezenstadje Gérardmer.

Bronnen / Links:
WK Wielrennen, Zolder