NTB Elite Circuit houdt op te bestaan

Het nationale elite triathlon circuit verdwijnt met ingang van volgend jaar van de kaart. Dat hebben de Nederlandse Triathlon Bond en de aangesloten top-triathlonorganisaties van Zundert, Holten en Almere woensdag in Nieuwegein besloten. Alle partijen vinden dat het nationale circuit voor atleten en organisaties onvoldoende toegevoegde waarde biedt. Internationale ambities en uitstraling zijn voor de deelnemende organisaties vele malen belangrijker geworden.

De wedstrijden in Zundert en Holten zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot internationaal sterkbezette triathlons met de status van ITU Points Race. In deze wedstrijden kunnen ITU ranking points worden verdiend, hetgeen voor internationale topatleten belangrijk is voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Ook Almere overweegt de stap naar ITU Points Race volgend jaar te zetten. De organisatie van Holten heeft zelfs plannen om in het Olympische jaar 2004 de status van ITU World Cup te bemachtigen, de hoogste categorie wedstrijden in de triathlonsport. Dit zou dan de eerste maal zijn dat het World Cup circuit Nederland aandoet, en het zou in Holten in het Olympische jaar voor een forse toeloop van internationale toppers kunnen zorgen.

Bronnen / Links:
Gerrino Mulder
Nederlandse Triathlon Bond