Primeur: lange-afstands-winterduathlon in Kasterlee

Op zondag 29 december organiseert Jan Daems – zelf geen onverdienstelijk duatleet met een 19e plaats in de Powerman Zofingen 2002 – een winterse versie van de legendarische Powermanrace in Zofingen. De wedstrijd in het Antwerpse dorpje Kasterlee bestaat uit 15 km (1 ronde) lopen, 105 km fietsen met de ATB (3 rondes) en afsluitend 30 km (2 rondes) lopen. De wedstrijd doorkruist de mooiste natuurgebieden van de regio.

Er zijn maximmal 100 deelnemers toegelaten en tot op heden schreven al 35 atleten in, waaronder Mik Borsten (Amersfoort), Erik Bal (Spijkenisse), Kurt van de Nes (Groningen) en Walter Laurijssen (Breda). Ook de Nieuw-Zeelander Dave Brown zal starten. Uiteraard zullen ook heel wat sterke Belgen van de partij zijn. De Zweedse topatleet Clas Bjorling (zevende in Zofingen dit jaar) zal wellicht de grote favoriet zijn voor de eindzege.

De organisator zal trachten van dit sportevenement een onvergetelijke gebeurtenis te maken voor elke deelnemer, ongeacht zijn of haar niveau. Zo is er voor elke finisher is een mooie prijs voorzien. Voor de toppers zijn er uiteraard ook geldprijzen. Verder is er ook een tombola voor de finishers met als hoofdprijzen een gratis startbewijs voor de Powerman Zofingen 2003 en Powerman Vlaanderen 2003.

Voor meer info kan u terecht bij Jan Daems.

Bronnen / Links:
Jan Daems
Winterduathlon Kasterlee