Tri-spektakel dit weekeinde in Nice door WK en World Cup race

Komend weekend verzamelt de internationale triathlongemeenschap zich in het Zuid-Franse Nice. Op zondag vindt het WK Triathlon Lange Afstand plaats. Vele honderden atleten in diverse age-groups, waaronder een groot aantal Nederlanders, gaan zondagochtend van start. De meeste aandacht zal uitgaan naar de Elite-atleten. Vijf Nederlandse atleten zullen de strijd aan gaan. Bij de heren betreft het Casper van den Burgh, Guido Gosselink en Vincent Bruins. Bij de dames ontbreekt de Bianca van Dijk vanwege een blessure. De damesafvaardiging is daardoor beperkt tot Sione Jongstra en Marijke Zeekant.

Voor het eerst vindt dit jaar in Nice ook een ITU World Cup wedstrijd plaats over de Olympische afstand. Zeer veel internationale topatleten hebben zich ingeschreven. Bij de heren vielen daardoor zelfs atleten met een lage of geen ITU-ranking af. Kind van de rekening was onder andere André Laven. Huib Rost, Sander Berk en Dennis Looze zijn wel startgerechtigd. Looze maakt na twee jaar blessureleed zijn internationale rentree. Bij de dames is er het debuut van de 17-jarige Wendy de Boer. De Europees junior-kampioene gaat vergezeld nationaal kampioene Ingrid van Lubek.

Zowel bij de dames als bij de heren zal de Nederlandse equipe het zwaar, zeer zwaar gaan krijgen, want in beide gevallen maakt vrijwel de gehele top-tien van de ITU ranking zijn opwachting in Nice. Bij de dames starten ondermeer Siri Lindley (1), Sheila Taormina (7), Laura Reback (8), Carla Moreno (10), Carol Montgomery (11) en Leanda Cave (13). Bij de heren starten ondermeer Greg Bennett (1), Bevan Docherty (3), Craig Watson (5), Andrew Johns (6), Martin Krnavek (7) en Simon Whitfield (8).

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond
Inside Triathlon