Armand van der Smissen wordt Sportman van het Jaar in Meaux

Armand van der Smissen – vorig weekeinde nog Nederlands Kampioen Duathlon geworden in Soesterberg – wordt volgend weekeinde in de Franse stad Meaux gekroond tot de plaatselijke “Sportman van het Jaar”. Het is de eerste keer dat een niet-Fransman deze prijs wint. Meaux is een voorstad van Parijs met ongeveer 100.000 inwoners. Van der Smissen komt in Frankrijk altijd uit voor de plaatselijke club “Les Tritons Meldois”.

Reeds enkele malen kreeg Van der Smissen bij behaalde overwinningen per fax een felicitatie van het gemeentebestuur van Meaux, en nu heeft hij dus voor het komend weekeinde een uitnodiging om de prijs in ontvangst te nemen. Van der Smissen zal overigens niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, omdat hij zondag start in een duathlon in Maassluis. Mogelijk zal er zaterdagavond nog op een andere manier contact tot stand komen.

Op
6 oktober zal van der Smissen wel weer in Frankrijk zijn om voor zijn Franse club uitkomen. Bij Eurodisney Parijs doet hij dan zijn laatste voorbereidende wedstrijd voor het WK Duathlon korte afstand, twee weken later in Atlanta.

Bronnen / Links:
Armand van der Smissen