Armand van der Smissen verslaat Huub Maas in Molenschot

In een van hun laatste testwedstrijden in Nederland ter voorbereiding op het WK Duathlon over de korte afstand heeft Armand van der Smissen wederom laten zien dat hij op deze afstand de te kloppen man is. In Molenschot liet hij de wereldkampioen op de lange afstand, Huub Maas, een kleine minuut achter zich. Samen met Maas had Van der Smissen een forse voorsprong genomen op de rest van het veld, waarvan Wim Nieuwkerk uit het nabijgelegen Fijnaart de derde plaats voor zich wist op te eisen. Bij de dames was het Heleen bij de Vaate die de winst pakte.

Zoals tevoren voorspeld werd de wedstrijd een strijd tussen Wereldkampioen lange afstand Huub Maas en Nederlands Kampioen Van der Smissen. Tijdens de eerste run werden de eerste 3 ronden van 2,5 km taktisch gelopen in gezelschap van Robert Jongh uit Diessen. In de laatste ronde probeerde van der Smissen zijn metgezellen van zich af te schudden, maar Maas kon blijven volgen. Tijdens het fietsen over ruim 40km namen beide favorieten steeds meer afstand van de concurrenten en de wedstrijd leek dan ook beslist te gaan worden in de tweede run. Van der Smissen liet het echter niet zover komen en wist met een stevige versnelling 5km voor het einde Maas van zich af te schudden en met tien seconden voorsprong te wisselen. Tijdens de tweede run breidde Van der Smissen deze voorsprong nog verder uit.

Van der Smissen was wel een beetje blij verrast dat de wedstrijd goed verliep. Vanaf vrijdag had hij keelpijn en was hij zwaar verkouden, maar omdat hij koortsvrij was besloot hij toch te starten. Blijkbaar had het nog weinig invloed op zijn prestaties. Van der Smissen zal volgende week in Frankrijk actief zijn bij de duathlon van Chessy bij Eurodisney Parijs. Maas zal starten in Valkenburg bij de finale van het Nederlandse duathloncircuit. Voor beide atleten is het de laatste wedstrijd voor het WK korte afstand op 20 oktober in Alpharetta, vlakbij Atlanta in de VS.

De duathlon van Molenschot bestaat al zo’n 10 jaar en na de editie van dit jaar lonkt men nadrukkelijk naar een plaats in het nationaal duathloncircuit. Volgens de atleten van het erepodium zou Molenschot hierin zeker niet misstaan.

 UITSLAGEN DUATHLON MOLENSCHOT 
MANNEN

------------------------ 
1 Armand van der Smissen 1.53.59
 2 Huub Maas 1.54.55
 3 Wim Nieuwkerk 1.59.45
 4 Sandor Mol 2.01.35
 5 Jan Broeders 2.04.02 H40
 6 Gijs Klerkx 2.05.03
 7 Robert Jongh 2.05.28
 8 Gerry Helmond 2.05.38
 9 Izar van Gool 2.06.08
 10 Kees Ruiter 2.06.12
VROUWEN -----------------------
 1 Heleen bij de Vaate 2.16.45
 2 Yvonne van Vlerken 2.21.27
 3 Brigitte Tuinzaad 2.35.17
 4 Lonie Sonnemans 2.35.38
 5 Rieta de Jong 2.41.54
 6 Remke den Bremer 2.45.39 D40
 7 Hugoline van Hoorn 2.46.57

Bronnen / Links:
Armand van der Smissen
Duathlon Molenschot