Ten Brink en Kelja winnen try-outversie Amelandse off-road tri

Paul ten Brink weet van geen ophouden. Een week na zijn overwinning in de Alphense triathlon won de Bodegraver op Ameland de try-out versie van een tweede offroad triathlon in Nederland. Winnaar bij de dames werd Riika Kelja met een eindtijd van 1.52.03, goed voor een zevende overall-klassering.

Er moest 750 meter in de zee gezwommen worden, gevolgd door 26 kilometer met de mountainbike door het bos, de duinen en over het strand. Ook het loopparcours van tien kilometer was vrij pittig. “Zo’n wed­strijd is zeker voor herhaling vatbaar”, aldus Ten Brink, die eind oktober zijn seizoen afsluit in Turkije. “Dat betekent dat ik nog een maand moet overbruggen. Voorlopig dus een beetje behoudend trainen en dan in de laatste weken de conditie weer wat aanscherpen. Dan moet het lukken.”

De Tri-Ambla vond voor de eerste keer plaats en de atleten waren enthousiast over het parcours. De wedstrijd kon worden afgewikkeld onder ideale omstandigheden met zeer weinig wind en droog weer. Het parcours was uitdagend en kwam ruimschoots tegemoet aan het avontuurlijke karakter dat deze Tri-Ambla moet krijgen in de toekomst.
Initiatiefnemers Gerard Metz en Joep Oud deelden de atleten mede dat de Tri-Ambla een jaarlijks terugkerend evenement zal worden op Ameland.

UITSLAGEN
OFF-ROAD TRIATHLON AMELAND

MANNEN ----------------------------
1 Paul ten Brink 1.41.29
2 Andre van de Bruinhorst 1.41.33
3 Arnoud van Garderen 1.49.11
4 Peter Dullaart 1.51.16 H40
5 Jeroen Korpershoek 1.51.30
6 Ritske Flootman 1.51.40
7 Cornelis Bijlsma 1.53.59
8 Edwin Heiblom 1.55.36
9 Bas Borreman 1.56.34
10 Herman van der Waal 1.56.56

VROUWEN ---------------------------
1 Riikka Kelja 1.52.03
2 Barbara Versfeld 2.19.52

Bronnen / Links:
Maatwerk in Sport
Gert Terlouw

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.