Simon Lessing besluit WK te laten zitten

Vijfvoudig wereldkampioen Simon Lessing heeft vorige week besloten om niet deel te nemen aan het Wereldkampioenschap, in november in Cancun (MEX). In plaats daarvan zal hij deelnemen aan de Hainan Discovery Triathlon in China. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Lessings nieuwe zaakwaarnemer, Murphy Reinschreiber.

“De belangrijkste drijfveer waarom ik besloten heb niet mee te doen is omdat ik geen plezier beleef aan deze manier van triathlon”, aldus Lessing, daarmee doelend op het feit dat stayeren is toegestaan in ITU-wedstrijden. “Met uitzondering van enkele zeer selectieve fietsparcoursen leiden stayertriathlons tot grote pelotons tijdens het fietsen, en de hele wedstrijd komt dan neer op een hardloopwedstrijd. Ik verkies de klassieke niet-stayerwedstrijden. Deze belonen de echte allround triatleten en ik zal in de komende tijd daarom meer van dergelijke wedstrijden doen.” Zoals Hainan dus. Maar ook de Mrs. T’s Triathlon in Chicago, Escape From Alcatraz, de Wildflower en diverse andere Amerikaanse klassieke wedstrijden kunnen waarschijnlijk op Lessings aanwezigheid rekenen.

Lessing had zichzelf gekwalificeerd in zowel het Brits Kampioenschap als de Commonwealth Games. De eerste wist hij te winnen, in de tweede werd hij vierde, maar was daarbij nog sneller dan alle andere leden van de Britse selectie. Hij heeft nog wel de intentie om deel uit te maken van het Britse Olympische Team in 2004, maar wil zich wel proberen te kwalificeren met het “minimaal aantal daarvoor benodigde ITU punten”.

Bronnen / Links:
Inside Triathlon