Michelle Fangmann en Loic Hélin winnen Steinse jacht-duathlon

Juniore Michelle Fangmann heeft verrassend de jacht-duathlon van Stein gewonnen. De pas 18-jarige triatlete uit Zwaanshoek liet enkele sterke senioren, zoals Jenette Tolhoek-van Dalen en Maud Golsteyn, duidelijk achter zich. Bij de MANNEN ging de winst naar de Belgische duatleet Loic Hélin, voor Edwin van Dort en Guido Vroemen.

De jacht-duathlon bestaat uit twee series van achtereenvolgens 3 kilometer lopen, 9 kilometer fietsen en nog eens 1,5 kilometer lopen. Bij de tweede serie starten alle atleten in de volgorde waarin ze bij de eerste heat zijn binnengekomen.

Pas tijdens het fietsonderdeel in de tweede serie kon Fangmann, de nummer vijf van Europa bij de junioren, een demarrage plaatsen die de andere dames naar adem deed happen. Een klein gaatje werd steeds groter en uiteindelijk in de laatste run onoverbrugbaar voor de achtervolgers.

 UITSLAGEN DUATHLON STEIN 
MANNEN
 ----------------------
1 Loic Hélin 56.47
 2 Edwin van Dort 56.52
 3 Guido Vroemen 59.05
VROUWEN
---------------------
1 Michelle Fangmann 1.05.48
 2 Jenette Tolhoek 1.06.17
 3 Maud Golsteyn 1.06.25

Bronnen/Links:
Triathlon Stein