Armand van der Smissen derde in Powerman Duathlon Geel

Armand van der Smissen is vandaag in het Belgische Geel als derde geëindigd in de Powerman Points Race Duathlon. Alleen de beide Belgen Benny Vansteelant en Jurgen Dereere waren sneller. Bij de vrouwen duldde de Hongaarse Erika Csomor geen enkele tegenstand.

Lange tijd had Van der Smissen zicht op een tweede plek, maar bevangen door de kou en de regen moest de Tilburger de Belg Dereere in de laatste kilometer voorbij laten gaan. Eerder dit jaar won Van der Smissen al een World Cup in het Amerikaanse Alabama.

Vansteelant, die er in ‘eigen huis’ op gebrand was weer te laten zien dat hij als vanouds onverslaanbaar was, was net als in de World Cup in Venray vorige maand, een klasse apart en had op de meet vijf minuten voorsprong op aartsrivaal Dereere.

Bij de vrouwen was het Csomor die het veld haar wil oplegde. Csomor had aan de eindstreep bijna 12 minuten voorsprong op de Duitse Arianne Schumacher en haar landgenote Ulrike Schwalbe. De Nederlandse Yvonna Tinga moest vanwege een blessure halverwege de wedstrijd in vierde positie opgeven.

UITSLAGEN 
POWERMAN GEEL (BEL)
MANNEN -----------------------------
 1 Benny Vansteelant  BEL 2.38.01
 2 Jurgen Dereere    BEL 2.42.43
 3 Armand van der Smissen  2.43.01
VROUWEN -----------------------------
 1 Erika Csomor     HUN 2.58.44
 2 Arianne Schumacher  GER 3.10.26
 3 Ulrike Schwalbe   GER 3.11.11

Bronnen / Links:
Powerman Challenge Geel

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

»