Marc Herremans zwaar gewond tijdens trainingsstage op Lanzarote

De Belgische toptriatleet Marc Herremans – vorig jaar nog zesde bij zijn debuut in de Ironman van Hawaii – is tijdens een trainingsrit op Lanzarote in een bocht uitgegleden, heeft twee rugwervels gebroken en is momenteel verlamd vanaf de vijfde of zesde wervel. Herremans werd na het ongeluk onmiddellijk naar het ziekenhuis in Las Palmas gevoerd. Zijn sportloopbaan lijkt voorbij; de artsen vrezen dat hij gedeeltelijk verlamd zal blijven. Herremans wordt dinsdag naar Belgie overgebracht. Hier zal hij een operatie ondergaan.

Het ongeluk deed zich maandag voor aan het einde van een klim. Herremans fietste op kop, met Dirk Van Gossum en enkele andere Belgen in zijn spoor. Plots schoof hij zonder aanwijsbare oorzaak van de weg. Herremans kwam ongelukkig op zijn heup en zijn rug terecht. “Marc bleef bij bewustzijn, maar hij kon zijn benen niet meer bewegen”, zei een aangeslagen Van Gossum gisteren.

In België was Herremans (27) bekend van zijn nationale titels en zijn optreden in de Super Prestige. Hij was ook aktief in diverse duathlons en in de winterduathlons. Herremans was ook bij de Nederlandse triatleten een graag geziene gast. In 1995 zond België geen ploeg uit voor deelname aan het WK in Mexico. Hij is daar toen toch gestart en verbleef daar als gast bij de Nederlandse ploeg. In 1999 won hij de Zwintriathlon, de internationale wedstrijd tussen Sluis en Knokke.

Bronnen / Links:
Bram van Lare, Nadine Smet
Sport 24