Ronnie Babijn begint nieuw seizoen goed in Vlissingen

Ronnie Babijn, vorig jaar toch de verrassing in triathlonland door van ‘nobody’ halverwege het seizoen uit te groeien tot elite-atleet met een plaats in het AA-drink Triathlon Team, zet zijn zegereeks in het nieuwe jaar voort. Afgelopen zondag won hij als zijn eerste combinatiewedstrijd in 2002 – een eerste wedstrijd in het Ironman Zwemloopcircuit Zuidwest Nederland – de zwemloop in Vlissingen. Een week eerder won hij de
3 kilometer zwemmen in Hoogerheide in 36:18.

In Vlissingen kreeg hij onverwacht veel tegenstand tijdens het zwemmen. Na de Belg Koen Deweerdt en Bredanaar Gijs Klerkx kwam hij als derde met een tiental seconden achterstand uit het water. Plaatselijk favoriet Remy Vasseur had als vierde bijna een minuut achterstand. Ronnie kwam al vlug aan de leiding en bleef bijna de gehele wedstrijd naast Deweerdt lopen. Pas in de laaste kilometer werd het verschil gemaakt en bezweek de zuiderbuur. De versnelling die Babijn toen ontwikkelde bleek ook noodzakelijk te zijn om de snelste loper Vasseur voor te blijven. De in het Belgische Wuustwezel woonachtige Nederlander Richard de Haan was de snelste veteraan in 1.03.02.

Bij de vrouwen won Mitzy Nieuwenhuyzen afgetekend voor Maaike Krimpenfort en eerstejaars veterane Marleen Roks. Opvallend in Vlissingen was weer het grote aantal jeugdleden dat van start ging.

 UITSLAGEN
 ZWEMLOOP VLISSINGEN

MANNEN
————————
1 Ronnie Babijn 51.39
2 Remy Vasseur 52.01
3 Koen Deweerdt 52.06

VROUWEN ———————–
1 Mitzy Nieuwenhuyze 1.06.09
2 Maaike Krimpenfort 1.07.19
3 Marleen Roks 1.07.54

 

Bronnen / Links:
Bram van Lare
Werkgroep Triathlon Zuidwest Nederland