Vlasveld en Sonntag blijven domineren bij de wintertriathlons

Benjamin Sonntag en Marianne Vlasveld blijven verbazing oogsten met hun blijvende overmacht in de ETU- en ITU-Wintertriathlons. Vandaag waren beiden wederom de sterksten in de “Coolman Triathlon” van Freudenstadt / Kniebis, meetellend in het circuit van de ETU-Wintertriathlon Cup.

De wedstrijd in Freudenstadt was tevens het Duits nationaal kampioenschap, welke bij de heren dus gewonnen werd door Sonntag, en bij de dames door Sigrid Lang. Lang wist zich ook vandaag weer geklopt door de sterk op dreef zijnde Vlasveld.

Sigrid Lang opende de wedstrijd sterk tijdens het looponderdeel. Vlasveld kon er bij blijven en in de eerste wisselzone kwamen ze gelijk aan. Daar duurde de wissel van Vlasveld iets langer door te kiezen voor het fietsen op langlaufschoenen. Lang fietste zeer goed en kon haar voorsprong uitbouwen tot 45 seconden. Maar toen kwam de tweede wissel… Hier maakte Vlasveld gelijk veel achterstand goed door de schoenkeuze. Ze maakte tijdens de wissel een halve minuut goed op Lang. Tijdens het langlaufen werd de waxkeuze van Vlasveld beloond. Lang had voor de verkeerde wax gekozen en Vlasveld kon er in de afdaling bijkomen. In de aansluitende klim skiede ze gelijk weg, om de koppositie niet meer af te staan. Vlasveld bouwde vervolgens een voorsprong van 42 seconden op. Gabi Pauli legde achter Lang beslag op de derde plaats. “Vandaag was de wax ongelofelijk belangrijk. Daar heb ik de wedstrijd mee gewonnen”, aldus Vlasveld.

Bij de
MANNEN
was het gevecht om de eerste plaats prachtig. Na het looponderdeel, dat werd gedomineerd door Lebrun en Slufzick, begon Marc Ruhe uit Liechtenstein aan een opmars in zijn onderdeel, het mountainbiken. Over iedereen heen kwam hij samen met Benjamin Sonntag in de wisselzone. Tijdens het langlaufen moest Ruhe het aflegen tegen Sonntag, een voormalig lid van de Duitse langlaufselectie. Rob Barel eindigde als achtentwintigste ondanks een opspelende kuitblessure.

 UITSLAGEN ETU WINTERTRIATHLON FREUDENSTADT 
MANNEN
---------------------------- 1 Benjamin Sonntag GER 1:40:16
2 Marc Ruhe LIE 1:41:22
3 Niclolas Lebrun FRA 1:42:12
4 Zibi Szlufcik GER 1:43:16
5 Falk Göpfert GER 1:43:57
6 Thomas Schrenk GER 1:45:59 VROUWEN --------------------------- 1 Marianne Vlasveld NED 1:55:19
2 Sigrid Lang GER 1:56:02
3 Gabi Pauli GER 2:05:12
4 Sarka Grabmüllerova CZE 2:07:49
5 Jutta Schubert GER 2:08:33
6 Angelay Huy GER 2:11:20

Bronnen / Links:
Triathlon Digest