Luke Harrop bezweken aan verwondingen

De Australische toptriatleet Luke Harrop, die eergisteren werd aangereden door een (gestolen) auto die op een groep fietsers inreed, is gisteren na ruim 30 uur op de Intensive Care aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeluk gebeurde tijdens een fietstraining van een groep triatleten zaterdagochtend vroeg ter voorbereiding op de tweede wedstrijd van de TA Accenture Series in Surfers Paradise later die dag. Harrop werd over een betonnen afscheiding heen geslingerd en had zware verwondingen aan het hoofd. De auto ging er na het ongeluk vandoor en werd door de vrouwelijke bestuurder gedumpt, waarna zij zich omkleedde en er vandoor ging.

Harrop was bezig door te breken in 2001, na een reeks van blessures die zijn progressie in 1999 en 2000 tegenhielden. Luke Harrop was de broer van de bekendere Loretta Harrop, die als vierde eindigde tijdens de Olympische triathlon in Sydney.

Bronnen / Links:
Triathlon Digest