Luke Harrop aangereden door gestolen auto; toestand kritiek

De Australische triatleet Luke Harrop – broer van Olympiagangster Loretta Harrop – is gisteren tijdens een fietstraining aangereden door een gestolen auto. Harrop verkeert met ernstige hoofdwonden nog in kritieke toestand. De (vrouwelijke) bestuurder van de auto vluchtte weg na de aanrijding; de auto werd later elders leeg teruggevonden.

Harrop trainde met een groep andere fietsers aan de Gold Coast ter voorbereiding op zijn deelname aan de Commonwealth Games. Toen hij werd aangereden reed hij met enkele anderen licht vooruit toen de auto op hen inreed. Een van deze anderen heeft door de aanrijding zijn rug gebroken. Harrop werd door de aanrijding enkele meters over een betonnen afscheidingswand heen geslingerd.

Bronnen / Links:
Triathlon Digest
Sydney Morning Herald