ETU-bestuur annuleert Buitengewoon ETU-congres van
5 januari

Het ETU-congres dat op
5 januari in Leuven gehouden zou worden, is door het ETU-bestuur geannuleerd. De reden hiervoor was dat de twee afzonderlijke “ETU-congressen” door twee facties binnen de ETU leidde tot veel onduidelijkheid en verwarring bij de nationale bonden.

De annulering van het Congres van
5 januari door het ETU-bestuur is volgens eigen zeggen geen akkoordverklaring met het alternatieve Congres dat op initiatief van de (dissidente) voorzitter Didier Léhenaff op 26 januari in Parijs gehouden wordt. Pogingen om te komen tot één gezamenlijk Congres op een neutrale locatie (en onder neutraal voorzitterschap) waren al eerder gestrand.

De onduidelijkheid voor de Europese bonden is met de afgelasting van
5 januari overigens nog niet weggenomen. De status en legaliteit van het overgebleven congres op 26 januari blijft nog steeds dubieus.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bon