Record aantal aanmeldingen voor Holten 2002

Gisteravond startte de Stichting Triathlon Holten de inschrijvingen voor de 18e editie van de Holtense triathlon met een inschrijfavond. De opkomst was enorm en verbrak alle records van de afgelopen jaren. Meer dan 1000 mensen meldden zich aan en na 21.00 uur waren de plaatsen voor de recreatieve serie allemaal vergeven.

De eersten stonden ruim een half uur voor de start van de inschrijving te wachten bij het voormalige gemeentehuis van Holten. Om 19.00 uur opende de stichting de deuren voor de eerste inschrijvingen. Niet alleen Holtenaren waren naar de inschrijfavond gekomen om zeker te zijn van een startplaats, ook mensen uit o.a. Friesland en Noord-Holland hadden er een lange reis voor over. Eén van de wachtenden gaf zelfs aan 300 kilometer gereden te hebben om toch aanwezig te kunnen zijn en op tijd een startplaats te bemachtigen. Een bevestiging voor de stichting dat de Triathlon Holten als zeer positief bekend staat. Een kwartier na opening hadden zich dan ook reeds 450 mensen aangemeld. Halverwege de avond moest reeds geconstateerd worden dat voor de 1/8 triathlon geen plaatsen meer waren te vergeven, en ook de ¼ triathlon was aan het eind van de avond gevuld. Meer dan 250 mensen staan momenteel op de wachtlijst voor één van beide afstanden. Er is nog wel plek voor de nationale en elite wedstrijden en voor internationale atleten. Om iedereen te informeren houdt de stichting via het internet, op triathlonholten.nl, de actuele standen omtrent de inschrijvingen bij.

Bronnen / Links:
Hendri Markvoort, Stichting Triathlon Holten