Zwitserse triatleet verdronken bij Kanaalzwempoging

Reddingswerkers hebben de zoektocht naar de Zwitserse triatleet Uli Staub in Het Kanaal gestaakt. Het is vrijwel zeker dat de 37-jarige man is verdronken. Zondag is tot het vallen van de duisternis naar Staub gezocht.

Staub begon in de nacht van vrijdag op zaterdag in Dover aan de 35 kilometer lange zwemtocht naar Calais. Hij werd begeleid door een boot waarin onder anderen zijn vader zat. Zaterdagavond omstreeks 8 uur, ongeveer anderhalve kilometer van de kust bij Calais verwijderd en na 16 uur zwemmen, verdween Staub in de golven.

Vorig jaar slaagde een Nederlandse triatleet, Fons van der Steeg uit Hoogerheide, wel in zijn poging om Het Kanaal over te zwemmen. Van der Steeg maakte de overtocht in 14 uur. Onlangs zijn nog twee andere geslaagde pogingen gedaan door triatleten, en wel door de Amerikaanse Sue Osborn (11 uur, 22 minuten) en de Chinese Zhang Jian (12 uur).

Bronnen / Links:
Spits
TriSuisse