ITU vraagt om uitstel van hoorzitting

De advocaat die de ITU vertegenwoordigt in de hoorzitting die zeven nationale triathlonbonden hebben aangespannen in verband met de gebeurtenissen tijdens het ITU-Congres in april, heeft om extra tijd gevraagd om zijn verweerschrift op te stellen. De ITU had zijn verweerschrift vrijdag in moeten dienen bij het Hooggerechtshof van British Columbia in Vancouver (CAN), maar de advocaat liet weten dat de ITU momenteel volledig de aandacht heeft bij de Olympische triathlons.

De advocaat van de klagende triathlonbonden, Christopher Wilson, heeft de ITU daarop twee weken uitstel gegeven. De hoorzitting zou in eerste instantie op
2 en
3 oktober plaatsvinden, maar deze zal als gevolg van het uitstel waarschijnlijk ook verschuiven naar midden oktober.
“Het verzoek van de ITU om uitstel vanwege de Olympische Spelen was niet onredelijk,”aldus Wilson, “maar dat doet niets af aan de urgentie die mijn clienten bij hun verzoek hebben. Zij zijn ervan overtuigd dat de ITU verkeerd gerund wordt.”

Bronnen / Links:
Triathlon Live