EK Duathlon in Bath afgelast

De Europese Kampioenschappen Duathlon, die op 21 / 22 oktober in het Engelse Bath gehouden zouden worden, zijn afgelast. Dit hebben de ETU en de BTA (British Triathlon Association) vandaag bekend gemaakt. De ETU zal geen pogingen ondernemen om nog dit jaar een andere locatie te vinden voor het EK.

Reden van de afgelasting in Bath blijkt de complexiteit van het fietsparcours te zijn. Om de veiligheid van de deelnemers te garanderen werden er teveel en te dure veiligheidsmaatregelen (wegafzettingen, omleidingen etc.) van de organisatie verwacht.

Volgens de organisatie was het beoogde fietsparcours “technisch uitdagend”, waardoor de veiligheid voor zowel deelnemers als publiek een extra belangrijke factor was. Alle maatregelen die genomen moesten worden om de veiligheid gedurende het kampioenschap te kunnen waarborgen, gingen uiteindelijk het (beperkte) budget van de organisatie ver te boven. Omdat men uiteindelijk geen verantwoording kon nemen voor de veiligheid met beperkte maatregelen, heeft de organisatie besloten om het evenement af te gelasten.

De BTA en het stadsbestuur van Bath zijn nog steeds van plan om een belangrijk evenement naar de stad te halen.

Bronnen / Links:
ETU

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.