Jan van der Marel toch naar Nice

Omdat vanwege de voorjaarsstorm van vorige week de halve triathlon van Nieuwkoop niet door kon gaan en daarmee het sportieve afscheidsfeestje van Jan van der Marel in het water viel, heeft de NTB Jan een aanbod gedaan om bij wijze van afscheid in de Nederlandse ploeg deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Lange-Afstand, dat op 18 juni aanstaande wordt gehouden in Nice (FRA). Jan heeft inmiddels al laten weten dat hij op dit aanbod zal ingaan.

Een en ander betekent dat bondscoach Johan Boonstra de volgende personen heeft uitgekozen voor de WK-selectie voor Nice. Bij de heren zijn dat naast Jan van der Marel ook Frank Heldoorn, Vincent Bruins, Guido Gosselink en Richard van Diesen. Bij de dames mogen Marijke Zeekant, Cora Vlot en Bianca van Dijk ons land vertegenwoordigen.

Omdat de WK-selectie niet kon plaatsvinden op basis van objectieve criteria – namelijk op basis van de prestatie tijdens het NK halve triathlon in Nieuwkoop – wachtte bondscoach Johan Boonstra een zware taak om zelf te selecteren en het slechte nieuws over te brengen aan de atleten die helaas waren afgevallen bij de selectie. Onder die afvallers bevonden zich diverse namen die ook binnen de WK-selectie zeker niet zouden hebben misstaan, zoals Rob Schilder, Chris Brands en Casper van den Burgh.

Naast de elite-
MANNEN
en -vrouwen reist nog een groot contingent Nederlandse triatleten af naar Nice om in de verschillende leeftijdscategorieën de Nederlandse eer te verdedigen. Ondermeer de volgende personen verschijnen aan de start:

Heren 35:
Martijn Hiensch (Amsterdam) en Pim Veeger (Amsterdam).

Heren 40:
Michel Mulder (Hoorn), Henk van Pelt (Dordrecht), Ron de Plaa (Almelo), Harry Ruumpol (Ruurlo), Ron Hendriks (Ravenstein), Peter Dullaart (Rotterdam), Ad Brouwers (Eindhoven).

Heren 45:
Mart Moraal (Oegstgeest) en Ad Schoonderbeek (Waalwijk).

Heren 50:
Henk Knol (Losser), Mink Zeilstra (Huizen) en Gerard Vloedbeld (Wierden).

Heren 55: Marcel van der Plas (Huizen) en Lambert Veen.

Heren 60: Hans Dieben (Chula Vista California).

Heren 65: Theo Kochi (Assen).

Dames 40: Margriet Uil (Schiedam).

Dames45:
Willy de Nooyer (Serooskerke) en Trijnie Roozendaal-Rep (Oostzaan).

Dames 50: Terese van Lare (Sluis).