Eurosport kiest voor ITU-races

Eurosport, de TV-zender die in de vorige seizoenen altijd zeer positief stond richting Europese Triathlon Unie en de ETU Cup wedstrijden, heeft dit jaar alle ETU-wedstrijden – behalve de EK’s – van het uitzendschema geschrapt om ruimte te maken voor de ITU World Cup wedstrijden.

Deze stap is voor de ETU niet verrassend of schokkend. De ETU verwacht dat zij volgend jaar weer kan rekenen op circa 30 uur uitzendtijd voor ETU-triathlons bij Eurosport. “Wat er is gebeurd, was niet onverwacht”, zegt Erika Koenig-Zenz, de secretaris-generaal van de ETU. “Onze wedstrijden zullen op andere sportzenders evengoed worden verslagen. Ian Sweet van Eurosport is nog steeds onze freelance TV partner.”

De uitzendingen van de ITU World Cup Triathlons begon eerder deze maand met een verslag van een half uur. SSM-Freesports, het Londense bedrijf dat de World Cup verslagen produceert, heeft gekozen voor een mix van ‘lifestyle’ met het daadwerkelijke wedstrijdverslag. In dat kader wordt iedere uitzending een mannelijke en een vrouwelijke triatleet in het spotlicht gezet, met daarnaast onderwerpen die niet altijd triathlon-gerelateerd zijn. De special over Rob Barel bevat bijvoorbeeld beelden van een parachute-springende en duikende Rob.

Verwacht wordt dat de uitzendingen van de ITU World Cup Triathlons volgend jaar worden uitgebreid naar 60 minuten, en dat er dan weer teruggegaan zal worden naar eenvoudige verslaglegging van de wedstrijd zelf. Een van de World Cup wedstrijden, die van Lausanne op 12 augustus, zal zelfs live op Eurosport worden uitgezonden. In het verleden heeft Eurosport tweemaal eerder een triathlon live uitgezonden, te weten de indoor triathlon van Bercy (Parijs) in 1994 en de International Triathlon Grand Prix wedstrijd van Koblenz in 1995.

Bronnen / Links:
TriathlonLive.com