De Vrije Man interviewt Rob Barel

“De Vrije Man” ofwel Theo Bakker, de sport-interviewer van internetprovider Planet Internet, vroeg vandaag vrijuit aan Nederlands triathlon-legende Rob Barel. Het interview (in Real Audio) is te beluisteren op de site van Planet Internet: http://web.planet.nl/sport/vrijeman/interviews/archief/2000/220500.shtml

De aankondiging van “De Vrije Man”:
Barel, Barel, Rob Barel, is dat niet die triathlonpionier van heel lang geleden? Welzeker, maar het is ook de Barel die dit jaar in april op Hawaii bij een wereldbekerwedstrijd tweede werd. Pardon, behoort hij nog steeds bij de wereldtop? Jawel, het 42 jaar jonge lijf lijkt immuun voor het ‘afstervingsproces’. Sterker nog, Sydney lonkt. Als ultiem doel en punt achter een onwaarschijnlijke carrière. Wereldkampioen, Europees kampioen en van de 238 triathlons die hij afwerkte er 110 (!) gewonnen.

Wat is dat, Rob, die tent boven je bed? Valt daarin ook nog te vrijen? En die discipline, dat onafgebroken heilige moeten, verslijt je dat soms niet voor een lichte vorm van ‘afwijkend gedrag’. Laten we het over drijfveren hebben. En over ‘dwars’ gedrag en de kick van het winnen. Houdt het ooit op?

Schaars zijn ze, die sportkanjers die in alle gezonde relativiteit hun grenzen verleggen. Wie klikt, hoort er een aan het woord.

Quotes uit het interview met Rob Barel:
‘Als je met redelijk weinig moeite bij de top tien van de wereld zit, waarom zou je er dan niet een schepje bovenop doen?’
‘Er zijn genoeg voorbeelden van sporters die op latere leeftijd toch nog gewoon meekunnen met de jongeren’

Bronnen / Links:
Planet Internet