Belgische Posterijen geven triathlon-postzegel uit

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen 2000 hebben de Belgische Posterijen op 19 mei een nieuwe serie postzegels in beperkte oplage uitgegeven. Een van de postzegels in deze serie heeft als thema ‘triathlon’. Deels waarschijnlijk omdat triathlon dit jaar voor het eerst op het Olympisch programma staat, maar de goede prestaties van zowel Luc van Lierde als Mieke Suys zullen daar evengoed een steentje toe hebben bijgedragen. De triathlonzegel heeft een frankeerwaarde van 37 BEF (ongeveer 1 gulden 90).

Sinds het ontstaan van de moderne Olympische Spelen hebben postzegels een belangrijke rol gespeeld, zowel voor de promotie van het vierjaarlijkse evenement als ten behoeve van de financiële ondersteuning daarvan.

De nieuwe reeks postzegels is ontworpen door Els Vanndevyvere. In vorige jaren is zij al meermalen onderscheiden voor haar postzegel-ontwerpen.