Bernard en Badmann winnen wederom Powerman Zofingen

De Powerman Duathlon in Zofingen, het meest prestigieuze (en het zwaarste) duathlon-evenement ter wereld, was dit weekeinde wederom een prooi voor Olivier Bernhard en Natascha Badmann. Voor Badmann (winnares Ironman Hawaii 1999) was het de derde keer dat ze deze wedstrijd, die zij dit jaar van start tot finish domineerde, op haar naam schreef, voor Bernard de vijfde.

Bij de vrouwenwedstrijd werd vooraf veel verwacht van de Nieuwzeelanders Debbie Nelson (winnares vorig jaar) en Karyn Ballance. Vooraf werden de kansen van Natascha Badmann nog laag ingeschat, omdat zij pas vier weken voor de wedstrijd weer langere duurtrainingen in haar schema kon inpassen. Tot dan toe had zij zich voornamelijk geconcentreerd op kortere wedstrijden in verband met voorbereiding op de komende Olympische Spelen.

Bij de
MANNEN
was de wedstrijd een nieuwe kans voor de ‘strijd der titanen’ tussen Olivier Bernard en Urs Dellsperger. De laatste jaren hebben zij bijna ieder jaar stuivertje gewisseld op het podium. In 1994 won Bernard, in 1995 Dellsperger, in 1996 weer Bernard, in 1997 Dellsperger. Vanaf 1998 streek Bernard iedere keer met de winst. Vorig jaar werd Dellsperger gediskwalificeerd vanwege het aannemen van drank buiten de coach-zone.

Bij de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend gemaakt dat de Powerman Zofingen vanaf volgend jaar niet meer in het voorjaar, maar in het najaar gehouden zal worden. Volgend jaar staat het evenement gepland voor 23 september. Hiermee wordt de Powerman Zofingen de slotwedstrijd van de Powerman World Cup serie.

 UITSLAGEN
 POWERMAN ZOFINGEN

MANNEN
————————–
1 Olivier Bernhard SUI 6:23:18
2 Daniel Keller SUI 6:26:14
3 Olaf Sabatschus GER 6:27:14
4 Urs Dellsperger SUI 6:29:11
5 Felix Martinez ESP 6:30:39
6 Philippe Braems BEL 6:37:09

VROUWEN ————————-
1 Natascha Badmann SUI 7:17:31
2 Susanne Rufer SUI 7:24:42
3 Karin Thurig SUI 7:30:09
4 Erika Csomor HUN 7:41:49
5 Ariane Schumacher SUI 7:42:28
6 Karyn Ballance NZL 7:43:58


Bronnen / Links:
Powerman Zofingen
Triathlon Live