Mik Borsten initieert Trans Holland Triathlon

Op 7 en 8 Juli gaat de eerste Trans Holland Triathlon van start.Het is de langste triathlon in Nederland in 2000. Het wordt een zeer zware wedstrijd door het vaak zeer zware strand. Het is dan ook een wedstrijd over bijna 400 KM, het is met recht een Nederlandse Eco Challenge te noemen.

De start is op vrijdag 7 juli om 14.00 uur, in Amersfoort. Eerst wordt er 3,8 km gezwommen in het Bosbad. Het tweede onderdeel betreft 130 km racefietsen van Amersfoort naar Den Helder, gevolgd door 130 km op de mountainbike naar Den Haag over het strand. Een groot gedeelte daarvan zal in het donker worden afgelegd. Het afsluitende onderdeel is 100 km hardlopen van Den Haag naar Amersfoort. De finish is bij de vestiging van Run 2 Day aan de Grote Haag te Amersfoort. De eerste deelnemer wordt daar zaterdag 8 juli om 10.00 uur verwacht.

De inschrijving is gratis (!). Wel dient iedere deelnemer dient zelf zijn eigen verzorging te regelen. De deelnemers tot nu toe zijn Mik Borsten en Rob Froonhoff, deze beide triatleten hebben ook de zeer succesvolle Millenniumrun (zie ultraned.org) over ruim 200 KM georganiseerd. Deze loop trok veel pers en belangstelling. Beide atleten hebben tientallen hele triathlons en ultralopen op hun naam staan. Er is al belangstelling uit binnen- en buitenland voor het evenement van enkele ultra-atleten.

Het evenement wordt mede georganiseerd voor een goed doel. Iedereen kan het evenement ondersteunen met een bijdrage. Alle bijdragen gaan voor 100 % naar de stichting Gezond Verstand. Dit is een stichting met als doelstelling het d.m.v. sport verlichten van psychisch en of lichamelijk leed (zie ook depressieve.nl). Het is mogelijk deelnemers tegen een vergoeding (voor de stichting) met een logo van een winkel of bedrijf te laten lopen.

Bronnen / Links:
Mik Borsten