NK Sprint in Veenendaal voorlaatste ronde Lotto Eredivisie

VEENENDAAL – Het NK Sprint is zaterdag tijdens editie drieëndertig van de Van Dijk Triathlon Veenendaal de een na laatste ronde van de Lotto Eredivisie. Na een zomerstop van twee maanden komen de atleten elkaar weer tegen op het hoogste nationale niveau. Bij de vrouwen is Maaike Caelers de uitgesproken favoriete voor de NK-titel bij de elite, terwijl neosenioren Jorik van Egdom, Menno Koolhaas en Marco Akershoek de voornaamste kanshebbers bij de MANNEN zijn.

De aanwezigheid van topatlete Maaike Caelers maakt dat de blikken van de concurrentie op haar gericht zullen zijn zaterdag. Andere blikvangers zijn Pien Keulstra, de NTC-atlete die in Weert nationaal kampioene werd op de Olympische afstand en Sarissa de Vries, die zilver won in Weert en het NK Sprint op haar naam schreef in 2012. Omdat er ook juniorentitels op het spel staan, zijn bijna alle atleten uit het NTC en de RTC’s ook aanwezig. Samen met de toppers uit de Eredivisie zullen zij voor spektakel gaan zorgen.

Omdat Marco van der Stel ter elfder ure nog aan de startlijst van de WTS in Stockholm werd toegevoegd, ontbreekt bij de MANNEN de topfavoriet. Titelverdediger Jorik van Egdom, Menno Koolhaas en Marco Akershoek staan echter klaar om de honneurs waar te nemen. Het trio werd onlangs opgeroepen voor het WK onder 23 jaar en zou in staat moeten zijn de concurrentie af te schudden. Net als bij de vrouwen staat er ook bij de MANNEN een contingent sterke junioren aan de start om de strijden voor het NK-podium.

Bij de MANNEN teams is Squadra Kalas goed op weg naar de eerste landstitel, maar het ontbreken van kopman Marco van der Stel kan de Eindhovenaren zaterdag parten spelen. Canyon Fusion heeft op dit moment plek twee op de ranglijst stevig in handen, terwijl drie teams de derde plek delen. Zowel Rings Specialized Forte Triteam Rotterdam, Vodafone Citystarter TTW uit Weesp als Trimates Utrecht voelen echter de hete adem van de concurrenten in de nek, want de verschillen met de teams vijf tot en met acht zijn klein. Hellas uit Utrecht is bij de vrouwen de onbetwiste koploper in de Lotto Eredivisie. Trivio Long Distance was tot nu toe constanter dan de overige teams die Hellas achtervolgen en bezet plek twee, terwijl de teams op de plekken drie tot en met acht nauwelijks voor elkaar onder doen en de strijd om het podium daarmee zeer spannend houden.

De Lotto Eredivisie Triathlon nadert de seizoensfinale, want de competitie wordt afgesloten op 13 september in Almere, waar de kampioensschalen worden uitgereikt. De triathlons van Veenendaal en Almere maken sinds de start van de competitie in 2012 deel uit van het circuit.

Bronnen / Links:
Dan Dijk Triathlon Veenendaal
Lotto Eredivisie Triathlon