Donald Hillebregt negende in ITU race Egirdir

EGIRDIR (TUR) – Donald Hillebregt is vandaag als negende geëindigd in de ETU Cup triathlon van Egirdir. Hillebregt kwam als vierde uit het water. Vervolgens ontstond er een kopgroep van vijftien man, waarin echter de samenwerking ver te zoeken was. Halverwege koos Hillebregt de aanval en ontsnapte, samen met de latere winnaar Denis Vasiliev uit Rusland. Met twee minuten voorsprong kwam het duo aan in de tweede wissel, maar daarna was voor Hillebregt de inspanning van het fietsen merkbaar: “Ik merkte dat het zware fietsen er zwaar ingehakt had. Ik liep twee rondes alleen en daarna kwamen er snelle lopers van de achtervolgers me voorbij. In ronde drie en vier nog een paar. Ik bleef rammen tot het einde en zorgen dat er nog iets van een tempo uitkwam”.

Met deze negende plaats behaalde Hillebregt voor het eerst een top-tien klassering in een ITU wedstrijd en behaalt daarmee kostbare punten voor de wereldranglijst.

Bronnen / Links:
– Ruud de Haan, NTB-Persdienst
International Triathlon Union