Geen nieuwe editie van Powerman in Horst aan de Maas

HORST a/d MAAS – Er zal geen tiende editie van de Powerman duathlon in Horst aan de Maas komen. Dit werd gisteren bekend gemaakt. Na de laatste Powerman in april is het evenement breed geëvalueerd door vertegenwoordigers van de organisatie en van de gemeente Horst aan de Maas. Uitgangspunt van de evaluatie waren de resultaten van een enquête die onder een aantal belanghebbenden, bedrijven en omwonenden gehouden is. Op grond van deze resultaten en de ervaringen van eerdere edities hebben beide partijen in goed overleg besloten dat de Powerman onvoldoende draagvlak kent in de gemeente en daar dus geen vervolg meer zal krijgen.

Voordat de Powerman in 2007 naar Horst toe kwam, werd de wedstrijd al ruim twintig jaar in Venray gehouden. De Powerman Holland gold de laatste jaren als EK op de lange afstand. In 1991 was de wedstrijd zelfs het decor voor het WK op de lange afstand.

Bronnen / Links:
– John Raadschelders