Didam en Texel afgeblazen vanwege verwachte hitte

DidamDe organisatie van de triathlon van Didam heeft besloten alle wedstrijdseries van zaterdag in zijn geheel te annuleren. Ze vinden het gezien de te verwachte hitte die dag niet verantwoord om de wedstrijden door te laten gaan. Met de verwachte hitte die al vroeg in de ochtend oploopt tot mogelijk 37-38 graden in combinatie met de verwachte luchtvochtigheid is het niet verantwoord om het door te laten gaan. Voor de beslissing hebben ze met deskundigen overlegd als het Rode Kruis, de Reddingsbrigade en een arts. Ook de Nederlandse triatlonbond NTB was bij het overleg betrokken waarmee gezamenlijk dit besluit hebben genomen.

Ook de triathlon van Texel heeft besloten de wedstrijd geheel te annuleren. De Beach Challenge crosstriathlon in Kijkduin heeft diverse maatregelen getroffen om de wedstrijd, gegeven de huidige weersverwachting, toch door te kunnen laten gaan.

Bronnen / Links:
– Triathlon Didam