Nederlandse triatletes middenmoot in Abu Dhabi

ABU DHABI (VAE) – Gwen Jorgensen is het seizoen begonnen zoals ze het vorige eindigde. De wereldkampioene won in Abu Dhabi de eerste van de nieuwe World Triathlon Series. Zoals in de meeste races buitte Jorgensen haar geweldige loopvermogen uit op het laatste onderdeel. Ze bleef aan de streep haar landgenote Katie Zaferes voor, die na veel pech en blessures vorig jaar eindelijk een podiumplaats haalde. De Bermudaanse Flora Duffy greep voor het eerst naar brons. Het was voor Jorgensen haar negende WTS-zege.
Het Nederlandse koppel Rachel Klamer en Maaike Caelers opende het nieuwe seizoen niet meteen met een topklassering. Het tweetal, drie jaar terug al op de Spelen van Londen, eindigde wel in de bovenste helft: 20e en 22e op zestig deelneemsters. Caelers kon vooral terugzien op een sterk loopnummer: de vierde snelste tijd. Klamer leverde een constante race af. “Ik ben niet tevreden, maar ook niet ontevreden. Op naar de tweede wedstrijd in Auckland.”

Bij de MANNEN wisselde de Spanjaard Mario Mola zijn landgenoot en wereldkampioen Javier Gomez af. Mola haalde het voor de Fransman Luis en de Zuid-Afrikaan Richard Murray, partner van Rachel Klamer. Gomez kon zijn honderdste WTS-wedstrijd niet bekronen met een overwinning; hij werd zesde. Na de winst in Londen vorig jaar was het voor Mola zijn tweede overwinning in een WTS-series triathlon.

 UITSLAGEN ITU WTS TRIATHLON ABU DHABI (VAE) (Sprint afstand) 
MANNEN
 
------------------------------
 1 Mario Mola ESP 52.32
 2 Vincent Luis FRA 52.45
 3 Richard Murray RSA 52.50
 4 Joao Silva POR 53.02
 5 Jonathan Brownlee GBR 53.03 VROUWEN
 ----------------------------- 
1 Gwen Jorgensen USA 58.59
 2 Katie Zaferes USA 59.15
 3 Flora Duffy BER 59.23
 4 Barbara Riveros CHI 59.37
 5 Andrea Hewitt NZL 59.38

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union