Rachel Klamer kiest voor Shimano Benelux

Rachel Klamer - Holten 2014Rachel Klamer wordt vanaf nu gesponsord door Shimano Benelux. Het Nederlandse toptalent maakt een stormachtige ontwikkeling door bij de triatlon-elite, met onder meer een zilveren medaille op de EK voor neosenioren in 2013, Europees kampioene in 2013 en een eerste plaats in de World Cup van Tiszaujvaros (Hongarije) afgelopen jaar. De focus in 2015 is volledig gericht op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Hiervoor moet het komende jaar een definitieve plaatsing worden gerealiseerd.

Klamer zal de komende jaren fietsen op een Koga Kimera, afgemonteerd met het Shimano Dura-Ace Di2 elektrisch schakelsysteem, Shimano wielen en PRO accessoires. Ook voor de trainingen zal Shimano Benelux Klamer voorzien van topmateriaal van Shimano, PRO, het kledingmerk Pearl Izumi, de sportvoeding van Science in Sport en de helmen van Giro, zodat ze zich volledig kan focussen op haar sportieve doelen.

Klamer over de samenwerking met Shimano Benelux: “Ik ben erg blij met de ondersteuning van Shimano Benelux voor de komende jaren. Met deze ondersteuning kan ik mij volledig richten op de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio 2016”. Mike Smink, marketing manager van Shimano Benelux: “Rachel heeft zich bewezen als toptriatleet, een talent met de uitstraling die bij Shimano Benelux past. We zijn dan ook blij dat Rachel met ons materiaal de route naar Olympische Spelen gaat afleggen.”

Het nieuwe triathlonseizoen begint voor Klamer met een WTS-wedstrijd in Abu Dhabi op
7 maart, gevolgd door wedstrijden in Auckland (NZL), Gold Coast (AUS) en Kaapstad (RSA). Afhankelijk van het verdere programma en de kwalificatie voor de Spelen in 2016 staat ze in Nederland op
4 juli aan de start in Holten.

Bronnen / Links:
Mike Stokker, Shimano Benelux
– Rachel Klamer